Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Λόγοι που πρέπει να εντάξετε την πεζοπορία στη ζωή σας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνετε πεζοπορία.

Εάν θέλετε μία νέα περιπέτεια, επιθυμείτε να ελέγξετε το βάρος σας ή ψάχνετε μία εξωτερική δραστηριότητα για να κάνετε μαζί με τους φίλους και την οικογένειά σας, θα πρέπει να δώσετε στην πεζοπορία μία ευκαιρία. Τα οφέλη που συνοδεύονται με την πεζοπορία είναι αναρίθμητα. Βρείτε παρακάτω τους πέντε βασικούς λόγους που κάνω πεζοπορία.

1. Βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας

Όταν πραγματοποιούμε κάποια άσκηση μέτριας έντασης, τότε βελτιώνουμε την χωρητικότητα των πνευμόνων και αυξάνουμε την καρδιακή λειτουργία.

2. Βελτίωση της ισορροπίας και του συγχρονισμού

Το ανώμαλο έδαφος στα περισσότερα μονοπάτια πεζοπορίας ωθούν το σώμα μας να ισορροπεί, βελτιώνοντας την ισορροπία και τον συντονισμό μας.

3. Βελτίωση πνευματικής κατάστασης

Όταν αφιερώνουμε χρόνο εκτός της πολυάσχολης καθημερινότητάς μας για να απολαύσουμε την ύπαιθρο, αποσυμπιεζόμαστε από το άγχος, ενώ όλες οι αισθήσεις μας εντείνονται και γινόμαστε πιο έτοιμοι για δράση.

4. Διασκέδαση

Είναι τρομερά διασκεδαστικό να ανακαλύπτουμε νέα μονοπάτια για πεζοπορία και να βρισκόμαστε στην ύπαιθρο. Όταν αφιερώνουμε χρόνο εκτός της πολυάσχολης καθημερινότητάς μας για να βρεθούμε με τους φίλους μας και να κάνουμε μία διασκεδαστική δραστηριότητα όλοι μαζί, βελτιώνεται η διάθεσή μας.

Πάντα ο αθλητής…

Μπορείτε πάντα να κάνετε μία χαλαρή πεζοπορία και να απολαύσετε το περιβάλλον γύρω σας, να μιλάτε με τους φίλους σας και να ονειροπολείτε ενώ χαλαρώνετε στη φύση, όμως ξέρετε πως πρέπει να σας δώσω και την επιλογή να ανακαλύψετε τον εσωτερικό σας περιπατητικό γκουρού και να κάνετε την πεζοπορία σας μία αθλητική περιπέτεια που θα καταναλώσει πολλές θερμίδες.

Οι βασικές μου συμβουλές για να λάβετε τα μέγιστα οφέλη από την πεζοπορία.

1. Ρυθμός

Ανεβάστε τον ρυθμό σας και δοκιμάστε να τρέξετε στο μονοπάτι που έχετε επιλέξει, αυξάνοντας έτσι την ένταση της πεζοπορίας σας. Εάν δεν νιώθετε έτοιμοι να τρέξετε, δοκιμάστε έντονο περπάτημα ή ακόμα και jogging.

2. Κλίση

Όσο πιο απότομος είναι ένας λόφος, τόσο πιο δύσκολο είναι για τον οργανισμό μας να επεξεργαστεί την κλίση. Αφιερώστε τον κατάλληλο χρόνο σε έναν περίπατο με έντονη κλίση. 

3. Υψόμετρο

Η άσκηση σε υψόμετρο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό και βελτιώνει συνολικά τη φυσική μας κατάσταση. Είναι ωστόσο κάτι στο οποίο θα πρέπει να προσαρμοστείτε αργά και σταθερά.

4. Επιφάνεια

Επιλέξτε να περπατάτε σε μονοπάτια με διαφορετική επιφάνεια. Στην αρχή επιλέξτε μονοπάτια με ομαλό έδαφος και στη συνέχεια προχωρήστε σε μονοπάτια με άμμο ή και πέτρες. Όταν περπατάμε σε ανώμαλο έδαφος ενισχύονται η τένοντες και οι μικροί μύες στα πόδια μας και ενισχύονται οι αστράγαλοί μας.

Συγγραφέας η Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Η Samantha είναι Διευθύντρια της Εκπαίδευσης Fitness της Herbalife




------------------------------------------
Αναδημοσίευση άρθρου από το επίσημο site της Herbalife στην Ελλάδα http://www.herbalife.gr/

*Οι δημοσιεύσεις σε αυτή την ιστοσελίδα είναι δικές μου και δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα τη θέση, τη στρατηγική και τη γνώμη της Herbalife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου