Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Οι 5 στρατηγικές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το Επίπεδο 10


Οι ειδικοί της άσκησης λένε  ότι είναι πολύ σημαντικό το να έχεις στόχους. Στην πραγματικότητα το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς πριν ξεκινήσεις μία προπόνηση είναι “τι θέλω να πετύχω;” έτσι ώστε να έχεις ένα συγκεκριμένο στόχο. Δες ποιοί είναι οι  στόχοι που θα πρέπει  να βάλεις στη λίστα σου.. και να πετύχεις!
Στρατηγική Νο1: Να μειώσεις το ποσοστό του λίπους στο σώμα σου
Καλό είναι ο στόχος σου να είναι να χάσεις το λίπος σου και να αυξήσεις την άπαχη μυϊκή σου μάζα ή να διατηρήσεις τους μύες που ήδη έχεις και όχι απλά να χάσεις βάρος. Έτσι, ουσιαστικά αυτό που θέλεις είναι να μειώσεις το ποσοστό του λίπους στο σώμα σου. 
Στρατηγική Νο2: Να γίνεις πιο δυνατός αυξάνοντας τη μυϊκή σου μάζα
Δεν πρέπει να φοβάσαι να βάλεις σαν στόχο το να γίνεις πιο δυνατός. Στην πραγματικότητα, αν δεν κάνεις υπεπροσπάθεια και δεν πάρεις και κάποιο βοήθημα, δεν πρόκειται ποτέ να φουσκώσεις. Το καλό με το να γίνεις πιο δυνατός δεν είναι ότι θα χτίσεις μύες αλλά ότι θα μπορείς να κάνεις με ευκολία κάποια πράγματα στην καθημερινότητά σου που σε δυσκόλευαν, όπως είναι το να σηκώσεις τις σακούλες του σούπερ μάρκετ με ευκολία, το να μεταφέρεις μία βαλίτσα ή να σηκώνεις τα έπιπλα του σπιτιού σου για να καθαρίζεις και κάτω από αυτά. 
Στρατηγική Νο3: Να ασχοληθείς με ένα άθλημα ή σπορ
Μερικές φορές για να μπορέσεις να πειθαρχήσεις χρειάζεται να βάλεις κάποιο στόχο και να αποφασίσεις να γίνεις πολύ καλός σε κάτι για να συνεχίζεις κάθε φορά που βαριέσαι την προσπάθεια. Διάλεξε κάποιο άθλημα ή σπορ που θέλεις να μάθεις καλά (όπως είναι το τρέξιμο, το κολύμπι, το ποδήλατο, το πιλάτες, η γιόγκα ή οτιδήποτε άλλο) και ξεκίνα. 
Στρατηγική Νο4: Κάνε την άσκηση μια καθημερινή σου συνήθεια 
Υπάρχουν άνρθωποι που γυμνάζονται περιστασιακά για κάποιο λόγο. Καλό είναι να θέλεις να νιώθεις όμορφα και να είσαι γυμνασμένος χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Σίγουρα το να έχεις κάποιο σημαντικό γεγονός ως στόχο θα σε βοηθήσει να πιεστείς λίγο παραπάνω αλλά θέλεις πραγματικά όλη η προσπάθεια που θα κάνεις να πάει χαμένη αμέσως μετά το τέλος του γεγονότος; Σκέψου τι μπορείς να κάνεις για να εμπνευστείς. Βρες για παράδειγμα κάποιον φίλο ή φίλη σου που του αρέσει να γυμνάζεται για να σε παρακινεί.
Στρατηγική Νο5: Να προετοιματείς για κάποιο αγώνα ή γεγονός
Πολλοί από εμάς θέλουμε λίγη ώθηση για να ξεκινήσουμε και ένα αθλητικό γεγονός στο οποίο θέλουμε να δείχνουμε στα καλύτερά μας είναι ο ιδανικός τρόπος για να μπούμε σε ένα πρόγραμμα. Ξεκίνα βάζοντας έναν τέτοιο στόχο και πού ξέρεις... μπορεί να σου γίνει συνήθεια!

* Πάμε λοιπόν να πετύχουμε το δικό μας Επίπεδο 10

-------------------------------------------------------------------------------------------
*Οι δημοσιεύσεις σε αυτή την ιστοσελίδα είναι δικές μου και δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα τη θέση, τη στρατηγική και τη γνώμη της Herbalife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου